DE SMAAK VAN ALAMESA

We waren altijd al fan van de Mediterrane keuken. Die heerlijke smaken: de prachtige vis en schaaldieren uit de Middellandse zee, citrusvruchten, amandelen, olijven en wilde rozemarijn en venkel die overal in de bergen groeien. En of het nu vijgen, artisjokken, aubergines, tomaten of druiven zijn, alles groeit hier buitensporig en heeft zo’n rijke smaak.

De Costa Blanca biedt ons zo veel verschillende smaken en ingrediënten voor culinaire delicatessen zoals confitures, salsa’s, dressings en chutney’s, welke we zo graag maken. En laten we ook de wijnen niet vergeten.. het dorp Xalo/Jalon kent drie Bodega’s en in het dorp Lliber naast ons is Pepe Mendoza gevestigd waar we ook in Tinaz al menig fles schonken en verkochten. En… de “Route de Vino” loopt dwars de Jalon Vallei, zodat je geen wijnmaker hoeft te missen in de Marina Alta.

Heel graag laten we jullie er in de toekomst kennis mee maken: De smaak van Alamesa.